Despre broderie

Broderia este o artă prin care se decorează sau se personalizează o mare varietate de articole de îmbrăcaminte și alte obiecte textile cu diverse întrebuințări.

 

În urmă cu mulți ani această artă se realiza manual, femeile se ocupau cu această „meserie” de veche tradiție pe care o învățau de la vârste fragede. După un timp au început să folosească pentru brodat o mașină de cusut simplă dar mișcarea gherghefului în care era prins materialul de brodat se făcea tot manual, urmărind desenele trasate în prealabil pe material.

 

Tehnica a progresat între timp, aducând în actualitate broderia computerizată și odată cu această tehnici speciale și mici secrete care fac din broderie cea mai apreciată metodă de personalizare și înfrumusețare a produselor textile. Broderia este valoroasă și prin faptul că are un impact vizual deosebit, aduce o lumina și o strălucire specială produselor respective (mai ales atunci când folosim ață de brodat de bună calitate), dar lucrul cel mai important este că broderia are o viață foarte îndelungată, ea nu se deteriorează în timp datorită spalarilor repetate sau a altor factori externi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *