Tehnici speciale de broderie

Va prezentăm  o serie de produse speciale folosite la broderie pentru obținerea unor efecte deosebite și pentru brodarea ecusoanelor.

 

În primul rând există un material special numit twilly, pe care se brodează direct ecusoanele, lipind bucățile pretaiate cu spray adeziv pe IBN-ul prins în gherghef (pentru economie de material) sau prinzând acest material direct în gherghef, deoarece este oricum prevăzut cu IBN de cea mai bună calitate pe dos. Acest material este un fel de pânză cauciucată ale cărei margini nu se deșiră în urmă tăierii și care are o ținută deosebită, asigurând o foarte bună calitate ecusoanelor brodate. Este disponibil în 16 nuanțe, cele mai des folosite la ecusoane.

 

Atunci când trebuie făcută o broderie pe suprafață mare (fondul unei broderii propriu-zise) cel mai bine este să economisim timp și ață, folosind un material special care imită broderia și care se numește step. Acesta se găsește în 12 culori diferite și este imposibil să nu găsim nuanță apropiată de fondul dorit.

 

De multe ori dorim să scoatem în evidență un anumit înscris, acest lucru putând să-l facem prin broderia 3D. Dar cum se realizează această broderie? Foarte simplu, prin folosirea unui material special, puffy, care este de fapt o coală din burete presat, pe care o poziționăm deasupra materialului pe care se execută o scriere brodată cu „satin stitch” și în urmă brodarii părți din coală de puffy rămân în interiorul broderiei și dau acel efect de broderie în relief sau 3D  (este că atunci când facem covrigei și îi „decupăm” din aluat cu formă specială, la fel „decupează” scrisul brodat din coală de puffy). Acest material se adaptează la culoarea atei cu care s-a executat broderia, existând 6 culori disponibile.

 

Alte accesorii care se folosesc la broderie sunt foarfecile cu ajutorul cărora se decupează broderia pe interior sau pe exterior și se taie ațele după brodare atunci când avem treceri fără tăiere făcute cu aceeași culoare. Acestea sunt de diferite forme și mărimi, în funcție de tipul de broderie. Pentru broderie spartă cu găuri mult prea mici pentru a fi decupate manual cu forfecuța specială, se practică perforarea broderiei prin topire la cald cu ajutorul unui pistol de lipit căruia i se adaptează niște vârfuri (poansoane) de formă corespunzătoare. Această metodă se pretează numai la materiale sintetice.

 

Cam acestea ar fi câteva dintre materialele, accesoriile și „secretele” realizării unor broderii de bună calitate, bineînțeles că mai există multe altele care se descoperă sau se învață doar în timp, prin lucrul efectiv la o mașină de brodat, după multe încercări, însă broderia este un domeniu de activitate care va poate aduce multe satisfacții atât materiale cât și profesionale.

 

Va invităm la sediul nostru pentru a va prezenta mostre de  broderii realizate de noi  pe mașinile de brodat computerizate marca Happy Japan și Brother. dar  și pentru a vă face demonstrații practice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *